RĂZBOI TOTAL ÎNTRE PREFECT ŞI ŞEFA GĂRZII DE MEDIU

0
154

Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim a reacţionat la acuzaţiile pe care i le-a adus ieri prefectul Leonard Dimian, acuzaţii ce au culminat cu cererea de demitere. Printr-un comunicat de presă, Ichim combate afirmaţiile prefectului privind ineficienţa Gărzii de Mediu şi arată că de la începutul anului au fost date amenzi în valoare de peste 800 000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legislației de mediu. Totodată Carmen Ichim spune că cererea demitere ar avea un substrat politic.
“Afirmațiile prefectului Județului Buzău se dovedesc încă o dată lipsite de orice fundament real, cu o tot mai vădită tentă personală și politică, iar toate acțiunile sale din ultima vreme, îndreptate împotriva mea, le pun pe seama intenției sale de a mă coopta într-unul din partidele conduse de cei care l-au susținut pentru a ocupa, succesiv, funcțiile de subprefect și, apoi de prefect, lucru confirmat de demersurile insistente din ultimele 5 luni ale unor ”emisari” ai acestor formațiuni politice”, a transmis Carmen Ichim.
În ceea ce priveşte situaţia poluarea de la Râmnicu Sărat, de la care a pornit acest război al declaraţiilor între cei doi, Carmen Ichim afirmă că instituţia abilitată să dispună măsuri este Direcţia Sanitar Veterinară, nu Garda de Mediu.
“Cu privire la depozitarea/îngroparea resturilor de origine animalieră pe un teren din municipiul Rm. Sărat, pe care dînsul o cataloghează drept ”dezastru ecologic”, fac precizarea că reprezentanții GNM-CJ Buzău au efectuat controale împreună cu cei ai IPJ Buzău și DSVSA Buzău, fiecare instituție făcând verificări conform competențelor legale. În acest context, reiterez faptul că TOATE ASPECTELE SEMNALATE ȚIN, POTRIVIT LEGII, DE COMPETENȚA DE VERIFICARE ȘI SOLUȚIONARE A D.S.V.S.A. BUZĂU, instituție care este abilitată să dispună măsurile necesare de remediere a situației”, se mai arată în comunicatul de presă.
Războiul declaraţiilor între prefect şi comisarul şef al Gărzii de Mediuu a continuat astăzi. Leonard Dimian a emis la rândul lui un comunicat de presă, cu antetul Instituţiei Prefectului, în care precizează că a sesizat Parchetul şi DNA cu privire la anumite aspecte ce privesc activitatea conducerii Gărzii de Mediu.

“În virtutea calității sale legale de garant al respectării legii la nivel local, Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a adus la cunoștința organelor statului câteva fapte penale grave săvârșite de un grup care o are în centru pe doamna Carmen Adriana Ichim, comisar-șef al Comisariatului Județean Buzău al Gărzii Naționale de Mediu”.
Despre indiciile cu încărcătură penală pe care le-a adus la cunoștința instituțiilor abilitate ale Statului, prefectul Dimian spune că le tratează cu seriozitate şi îngrijorare pentru că practicile semnalate au rolul de a zădărnici încrederea populației în autorități și de a întări percepția inutilității oricărei forme de rezistență civică în fața abuzurilor și ilegalităților comise cu protecția gulerelor albe.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ