Războiaele daco-romane pe meleaguri județene! Călătorie înapoi în timp

0
73

Consiliul Judetean Buzău pune bazele unui nou festival care se doreste a fi unul de traditie pentru buzoieni. Poartă numele de “Buzău Fest” si are drept scop promovarea turistică a judetului Buzău. Proiectul de hotarare care prevede organizarea evenimentului artistic va fi supus votului, consilierii judeteni la sfarsitul acestei saptamani. Prima editie este programata sa aiba loc in a doua zi a lunii iunie.
Județul Buzău dispune fără îndoială de un potențial turistic deosebit de important. Infrastructura insuficient dezvoltată și lipsa unei promovări pe măsură aruncă turismul buzoian într-un con de umbră. Pentru a deschide segmentul către consumatori, autoritățile locale au pus la punct un proiect inedit care poartă numele de “Buzău Fest”. Este un festival inedit de promovare turistică ce va antrena evenimente cultural-artistice de masă.
Prima ediție este dedicată războaielor daco-romane iar pentru a rememora timpurile de odinioară Consiliul Județean va invita la Buzău Garda Apulum din Alba Iulia, Geto-dacii din Moldova și trupa Terra Dacica Aeterna din Cluj Napoca. Prima ediție a festivalului se va desfășura între 2 și 4 iunie și este deschisă printr-o expoziție ilustrată a războielor daco-romane în incinta Muzeului Județean. În seara zilei de 2 iunie pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău va avea loc o paradă cu torțe iar pe 3 iunie la Sărata Monteoru cele trei trupe invitate își vor monta taberele. În stațiune vor fi amenajate ateliere antice de prelucrare a lemnului, metalelor și a oaselor. Totodată buzoienii vor putea viziona lupte intense între gladiatori și bătălii de noapte între barbari și romani. Tot noaptea pe rugul lui Zamolxe va avea loc incinerarea unei căpetenii dacice toate într-un ansamblu de dansuri și cîntece istorice. De nasemenea la eveniment vor participa meșteri populari și artiști buzoieni.
Printre surprizele pregătite de Consiliul Județean se numără și cîteva autobuze care vor lua turiști pentru a-i plimba în zonbele turistice.
Pentru ultima zi a festivalului organizatorii au programat marea batalie ce va fi purtata între barbari și romani.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ