Razie a polițiștilor rutieri

0
101

Șoferii, învățați cum să se ferească de accidente
Polițiștii rutieri au organizat o acțiune pe raza municipiului Buzău pentru responsabilizarea participanților la trafic în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră. Sub deviza „De ce SIGURANȚĂ RUTIERĂ?”, oamenii legii și-au propus să atragă atenția asupra necesității respectării regulilor de circulație, în contextul tragediilor care s-au petrecut în ultima vreme pe drumurile județului.
În prima jumătate a acestui an, 18 oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere petrecute pe raza județului Buzău. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, cele mai multe evenimente au loc pe fondul traversării neregulamentare și a vitezei excesive. În topul șoselelor cele mai periculoase, atât la nivelul județului cât și pe plan național, rămâne DN2E85. Polițiștii rutieri au organizat o acțiune în trafic prin care au încercat să atragă atenția șoferilor asupra respectării regulilor de circulație, pe fondul numărului mare de accidente care s-au petrecut în ultima vreme.
Mare parte dintre șoferi au răspuns în mod pozitiv față de activitatea lucrătorilor de la Poliția Rutieră.
Nu de puține ori aparatele radar au înregistrat valori între 150 și 200 de kilometri pe oră, viteze cu care șoferii rulau pe șosele. Depășirile neregulamentare sunt o altă cauză generatoare de accidente, motiv pentru care conducătorilor auto li s-a recomandat să respecte regulile de circulație.
DN1 București-Brașov-Borș se află pe locul I privind drumul cu cele mai multe accidente de circulație urmat de DN2 București-Buzău-Suceava și DN6 București-Timișoara.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ