PIAȚA CENTRALĂ INTRĂ ÎN REABILITARE

0
130

Piaţa Centrală din municipiul Buzău intră în modernizare, iar de anul viitor comercianţii nu vor mai suferi de frig pe timpul iernii sau de căldură, în lunile de vară. Spaţiul va fi închis, iar acoperişul va fi coborât câţiva metri. Totodată se vor monta şi sisteme de ventilaţie astfel încât să se asigure temperaturi optime pentru legumele și fructele proaspete.
Comercianții din piața centrală nu vor mai avea probleme cu temperaturile ridicate din timpul verii sau cu gerul năpasnic de iarna. Administrația pieței a demarat un proiect de reabilitare pentru a crea condiții mult mai bune atât comercianților, cât și clienților. Proiectul de modernizare a pieței centrale va fi realizat de inginerul Viorel Constatinescu, cel care a gandit și acoperișul existent. Pentru a închide spaţiul în care funcţionează piaţa şi a asigura astfel o temperatură suportabilă, s-a găsit soluţia ca, folosind aceeaşi structură, să se coboare acoperişul până la nivelul clădirilor din jur.
Pe timpul lucrărilor, comercianții pot sta liniștiți. Ei își vor putea continua activitatea fară probleme.
Comercianții sunt de părere că aceasta lucrare este necesară și că trebuia realizată mult mai devreme.Unii dintre aceștia sunt sceptici cu privire la începerea lucrărilor de reabilitare.
Administratorii pieţei îi asigură pe comercianți că lucrările vor începe cel târziu din aceasta toamnă și se vor încheia la începutul anului 2020 . Apoi comercianții vor beneficia de căldură și protecție în lunile cele mai aprige, din vară sau din iarnă.

DANIEL VASILE/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ