Reabilitarea spitalul Brătianu, întârziată de birocraţie

0
70

Reabilitarea clădirii fostului spital Brătianu este un demers mai complicat decât părea iniţial. Deşi contractul de finanţare a fost semnat, cu mai mult timp în urmă, şantierul nu a fost încă deschis. De vină, pentru întârziere, ar fi, potrivit conducerii Consiliului Judeţean, legislaţia stufoasă, în cazul construcţiilor de patrimoniu, legislaţie ce trebuie respectată cu stricteţe. Între timp, problemele legale au fost rezolvate, iar lucrările, vor pute fi demarate, efectiv, la sfârşitul acestei luni.
Lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital Brătianu, bat pasul pe loc. Niciun muncitor şi niciun utilaj nu poate fi văzut în zonă, deşi contractul de execuţie a fost semnat de mai multă vreme. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a explicat că şantierul nu a putut fi deschis până acum, din cauza unor probleme apărute, ulterior semnării contractului.
Toate aceste probleme ce au dus la întârzierea începerii reabilitării imobilului de pe Bulevardul Bălcescu, au fost rezolvate, iar luna aceasta, după şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, poate fi dat ordinul de începere a lucrărilor.
Clădire simbol a municipiului Buzău, fostul spital Brătianu, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, va fi reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană. La finalul lucrărilor, va căpăta o nouă destinaţie. Acolo va funcţiona un centru muzeal, ce va păstra denumirea I.C. Brătianu, în cadrul căruia vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice. Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona de jur-împrejurul imobilului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ