REABILITĂRI CU FONDURI EUROPENE

0
153

Clădirea Centrului Școlar de Educație Incluzivă va fi reabilitată termic cu fonduri europene. Consiliul Județean a semnat luni contractul de finanțare pentru acest proiect, care are o valoare de peste 3 milioane de lei. Prin contractul semnat luni, Consiliul Județean a depășit pragul de 70 de milioane de euro fonduri europene atrase prin proiecte pentru județ.
Consiliul Județean Buzău a semnat, luni, contractul de finanțare pentru proiectul privind „Eficientizarea Energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuințelor. Contractul de finanțare a fost semnat de președintele Petre Emanoil Neagu și directorul Agenției de Dezvoltare Regionala Sud Est.
Proiectul are o valoare totală de peste 3,18 milioane de lei. Din această sumă, autoritățile județene vor contribui cu 2%. Prin contractul semnat luni, Consiliul Județean a depășit pragul de 70 de milioane de euro fonduri europene atrase prin proiecte pentru județ.
Acesta este primul contract de finanțare din acest an. Buzăul, prin Consiliul Județean, se numără printre beneficiarii foarte activi ai fondurilor europene, proiecte care au fost câștigate în urma unei competiții stricte cu alte autorități.
Lucrările de reabilitare ale Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Buzău cuprind lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii și a sistemului de încălzire, precum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ