“Reacții adverse” ale medicilor de familie la iodura de potasiu

0
19

Nu doresc să distribuie medicamentul către populație
În curând persoanele cu vârste de până la 40 de ani ar putea să primească din partea medicilor de familie în mod gratuit pastile cu iodură de potasiu. Medicamentul se administrează preventiv doar în situația unei explozii nucleare iar decizia de a fi distribuite a fost luată de către Ministerul Sănătății în contextul geopolitic actual. Medicii de familie în schimb se opun, atrăgând atenția că nu au în atribuții o asemenea obligație.
Medicii de familie refuză să distribuie pastilele cu iodură de potasiu pacienților. Ministerul Sănătății a anunțat că persoanele de până în 40 de ani ar putea beneficia de medicament pentru a-l administra preventiv doar în situația unei explozii nucleare. Pe de altă parte, cabinetele medicale consideră că ar fi o muncă în plus neremunerată și dificilă.
În schimb, medicii de familie atrag atenția că beneficiarii își pot procura pastila cu iod de la orice farmacie ba mai mult, medicamentul poate fi distribuit și de către alți angajați ai statului. Trebuie să țină cont doar de faptul că nu pot fi folosite decât după un incident nuclear.
În județul Buzău au ajuns deja peste 600.000 de pastile cu iodură de potasiu dar până la acest moment nu a fost stabilită în mod clar o procedură privind distribuirea acestora.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ