REACȚII DUPĂ ALEGERI

0
168

Publicarea rezultatelor parțiale la alegerile europarlamentare a adus surprize în rândul partidelor. Dacă în cazul Partidului Național Liberal și a Alianței USR Plus surpriza a fost una plăcută și neașteptată, la Partidul Social Democrat cifrele anunțate de Biroul Electoral dau de gândit.
A fost atmosferă de sărbătoare în sediile partidelor de opoziţie, PNL şi USR PLUS, duminică seară, după publicarea rezultatelor estimărilor realizate de cele două instituţii de sondare a opiniei publice la ieşirea de la urne, în contrast cu cea de la sediul organizaţiei Partidului Social Democrat. Chiar dacă PSD a obținut, duminică, la alegerile europarlamentare, cel mai bun scor la nivelul județului Buzău, s-a situat pe locul al doilea în municipiul reședință de județ, fiind devansat de Alianța USR-PLUS cu un procent.

CONSTANTIN TOMA, PREȘEDINTE ORG. MUNICIPALĂ PSD BUZĂU: ”Bănuiam încă de dimineață, din momentul în care am văzut o asemenea prezență, cea mai mare din ultimii 20 de ani, că rezultatul nu va fi favorabil PSD. Au ieșit foarte mulți tineri la vot, mă bucur pentru treaba aceasta, și sper ca toată clasa politică să tragă concluzii și să răspundă la întrebarea ce facem cu această țară. După 1990 ne zbatem în aceeași parte de jos a clasamentului european, în sensul în care s-a creat o distanță mare, nu numai față de țările dezvoltate, ci și față de cele din Europa de Est. Și aici trebuie făcut ceva, așteptările oamenilor sunt foarte mari, și din această cauză, indiferent cine va câștiga aceste alegeri, alegerile următoare, alegerile de la anul, trebuie să facă mult mai mult față de ceea ce s-a întâmplat până acum. Este undeva un rezultat pe măsura comunicării care s-a făcut de la București și imaginea, să nu ne ascundem după deget, proastă creată, chiar dacă rezultatele în unele zone au fost bune, și din punct de vedere economic și al măsurilor luate cu foarte mulți oameni din această țară. Din păcate avem o problemă foarte gravă, pe cre o știm cu toții, cei 5-6 milioane de români care lucrează afară și care nu ne vor ierta niciodată, iar la lucrul acesta au contribuit toate partidele, căci până la urmă toate partidele, cu o singură excepție, au fost la guvernare”.
Rezultatele alegerilor de duminică i-a surprins pe reprezentanții USR Plus. Încă nu au reușit să își alcătuiască organizații în întreg județul, dar cu toate acestea procentul obținut a fost peste așteptări. La nivelul municipiului Buzău, Alianța USR Plus a reușit să obțină mai multe voturi decât PSD, ceea ce îi determină să nominalizeze cât mai curând un candidat pentru Palatul Comunal.
La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, spune că rezultatele scrutinului de duminică arată nevoia de schimbare.

CRISTI ROMANESCU, PREȘEDINTE PNL BUZĂU: Vã multumesc tuturor ca ati iesit la vot si ati decis sa onorati cum se cuvine acest drept al nostru. Rezultatele arata nevoia de schimbare, arata dorinta, speranta. Pentru noi, copiii si nepotii nostri. Iata ca o mobilizare exemplara la vot poate muta munti, poate schimba destine. Sa demonstram Europei ca Romania conteaza si are un cuvant important de spus. Sã câstigãm increderea romanilor din tara si din strainatate pentru alegerile care vor urma. Sã reprezentãm România onorabil!

La nivelul județului Buzău, PSD a obținut 33,4% din voturi, urmat de PNL cu 22% și de Alianța USR Plus cu 14,4%.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ