REACȚII DUPĂ MOȚIUNEA DE CENZURĂ

0
52

Guvernul PSd, condus de Viorică Dăncilă a fost demis, joi, de plenul Parlamentului, care a aprobat moțiunea de cenzură depusă de opoziție, cu 238 de voturi ”pentru”, patru voturi împotrivă și nicio abținere. După votarea moțiunii de cenzură au venit și reacțiile politicienilor buzoieni. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va respecta Constituția, în contextul adoptării moțiunii de cenzură de către Parlament. Ciolacu admite că partidul trebuie să treacă printr-o reformă internă, care să permită social-democraților să câștige alegerile parlamentare de anul viitor.
„(…) Aștept ca președintele României, Klaus Iohannis, să desemneze cât mai repede un premier care să vină cu un nou guvern în Parlament și vom vedea atunci dacă vor exista suficiente voturi pentru a trece. Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la acțiune!”, a scris Marcel Ciolacu.
La rândul său, liderul PNL Buzău, Cristi Romanescu a declarat că, prin victoria obținută de liberali, se face un prim pas către o țară normal.
„Parlamentul a aprobat moțiunea de cenzură inițiată de PNL, cu 238 de voturi pentru. Guvernul PSD a fost demis. Am debarcat un guvern devenit nelegitim, punând capăt guvernării PSD, care nu s-a exercitat în interesul cetățenilor, social-democrații fiind preocupați de salvarea infractorilor și bunăstarea propriei clientele. PNL s-a luptat fără pauză, timp de trei ani de zile, împotriva abuzurilor PSD, depunând moțiuni de cenzură, moțiuni simple, sesizând Curtea Constituțională și Comisia de la Veneția. Prin victoria de astăzi, facem primul pas către . O Românie normală este o țară condusă de politicieni și funcționari ¬pu¬blici cinstiți, respectați și integri, aleși sau promovați în baza competențelor dovedite, care au conștiința serviciului public pentru care au fost aleși sau angajați”, a transmis președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Cristinel Romanescu.
După moțiunea de cenzură, președintele țării a început să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcția de premier. În termen de zece zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să vină în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ