RECESĂMÂNT AGRICOL, LA BUZĂU

0
31

Proprietarii terenurilor și efectivelor de animale vor fi chestionați
Începând cu 10 mai echipe mixte ale Direcției Agricole Buzău, împreună cu reprezentanți ai primăriilor din județ vor ajunge la poarta proprietarilor de terenuri și crescătorilor de animale. Aceștia vor solicita informații cu privire la suprafetele și efectivele de animale pe care le au în posesie. Agricultorii vor fi intervievați de către un recenzor prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Campania de recesământ se realizează o data la zece ani.
Peste cinci sute de recenzori vor colecta date cu privire suprafețele terenurilor și efectivelor de animale avute în propietate. Recensământul General Agricol este o acțiune de mare anvergură care va asigura informații complexe şi date statistice pentru realizarea unui tablou al exploatațiilor agricole cât și a animalelor din județul Buzău. Aceste date sunt necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală. La recensământ sunt colectate informaţii statistice privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole precum: modul de utilizare a terenului, efectivele de animale, gestionarea dejecţiilor animaliere și agricultura ecologică
Recensământul General Agricol se va desfășura prin interviu față în față, realizat de către un recenzor cu reprezentantul legal al exploatației agricole sau cu o altă persoană din cadrul acesteia, care poate furniza informațiile solicitate, prin intermediul unui chestionar, electronic instalat pe o tabletă. Fermierii sunt obligați să furnizeze informațiile cerute de autorități în cadrul recensământului. În cazul în care aceștia nu furnizează informațiile prevăzute în chestionarul de recensământ și furnizarea de date şi informații eronate sau incomplete riscă amenzi de la 1.000-5.000 lei.
Pregătirea, organizarea şi efectuarea recensământului se realizează de către Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile teritoriale din subordinea acestora, sub coordonarea şi controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Acțiunea se va desfășura până pe data de 31 iulie.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ