RECOLTE SLABE ÎN ANUL AGRICOL 2019

0
52

Anul agricol 2018-2019 a fost unul cu mari provocări pentru fermierii județul Buzău, fiind considerat un an al fenomenelor extreme. Este concluzia specialiştilor Direcţiei Agricole care au tras constatat că, din cauza vremii nefavorabile, producţiile au fost foarte slabe, la cele mai multe culturi.
Pentru agricultori, anul care se apropie de sfârşit a fost unul al extremelor. Schimbările climatice, tot mai vizibile au influenţat în mod negativ mare parte din producțiilor agricole. Majoritatea fermierilor au anunțat recolte mai slabe în anul agricol 2019 comparativ cu anul 2018, datorită răsăririi precare a culturilor de toamnă. Seceta a prelungită a fost potrivit specialiştilor principal cauză, iar o astfel de situaţie nu s-a mai întâlnit în ultimii 30 de ani.
Din fericire, însă, anul agricol viitor se anunţă a fi unul bun. Grîul este răsărit, deja într-o proporţie foarte mare, ceea ce îi face pe fermieri să spere la producţii bune.
Schimbările climatice sunt cele care impun în mod deosebit, schimbări în conceperea și realizarea producțiilor agricole. Pentru a preântâmpina, ori ameliora efectele negative ale fenomenelor meteo extreme, politicile agricole se vor concentra pe sistemele de irigaţie şi cele antigrindină.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ