RECOMANDĂRILE MEDICILOR PENTRU POSTUL PAȘTELUI

0
52

A început Postul Paștelui, care este cel mai lung, dar și cel mai aspru din posturile de durată întâlnite în Biserica Ortodoxă. Postul Mare se parcurge fără consumul de carne și lactate, astfel că medicii buzoieni vin cu recomandări privind alimentația din această perioadă.
După disciplina ortodoxă, se lasă sec în seara Duminicii izgonirii lui Adam din Rai și se postește până în seara Sâmbetei din săptămâna Patimilor, inclusiv. Organismul este privat de carne, ouă, lapte și brânză, iar pentru cei ce-și doresc să țină postul corect și sănătos, medicii buzoieni vin cu o serie de recomandări cu privire la alimentația din această perioadă.
Dacă știm să alegem alimentele corespunzătoare pe care să le consumăm, postul este un lucru benefic pentru organism. Fără a alege atent produsele pe care le mâncăm în această perioadă, postul poate duce chiar și la creștere în greutate sau la numeroase alte carențe.
De asemenea, calciu găsim în conopidă, broccoli, varză, spanac, tofu, iar iodul ne este furnizat de cartofi, afine și sare iodată. Varietatea este soluția pentru a avea o dietă echilibrată în timpul postului.
Postul însă nu este pentru toată lumea. Gravidele și mamele care alăpteazănu ar trebui să țină post, având în vedere că alimentația lor nu trebuie să fie lipsită de nutrienți. Copiii și adolescenții pot ține post, însă numai câteva zile, ei fiind în creștere, au nevoie de hrană corespunzătoare. Pacienții care suferă de TBC, diabet și boli metabolice, anemii sau boli psihice și nici persoanele în vârstă nu ar trebui să țină post mai mult de 5 zile.
Postul Paștelui are o durată de 40 de zile.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ