RECORD BALCANIC OBȚINUT DE MARINA BABOI

0
203

Campionaele Balcanice de atletism Indoor Under 20 ce au avut loc în week-end în Sofia și care au reunit la start atleți din 17 țări, i-au dat prilejul sprinterei buzoiene  Marina Baboi să facă un nou tur de forță. Atleta, cu dublă legitimare la LPS Buzău  și CSA Steaua București a devenit sâmbătă seară campioană balcanică U20 în proba de 60 m plat. Astfel, Baboi și-a confirmat supremația absolută  în sprintul juvenil din Balcani , stabilind totodată și un nou record al campionatelor balcanice indoor U20 cu timpul de 7,45s .

Buzoianca Marina Baboi, elevă a profesorilor Doina Voinea si Gabriel Nicolau, este neînvinsă pe distanța de 60m în acest sezon de sală și este la a 7 clasare pe cea mai înalta treaptă a podiumului în acest an, cu 3 tiluri de campioană națională, 2 titluri  la senioare, unul la U23 și un titlu balcanic U 20, fiind numărul 4 mondial al probei în clasamentul U20. Marina și-a adăugat în palmares al 7-lea titlu balcanic, ea fiind deținătoarea ultimelor 5 titluri balcanice U20 decernate în probele de sprint în sala sau aer liber: 60m, 100m, 200m și ștafeta 4x100m.

Marina Baboi va concura sâmbătă în probele de 60m plat și stafeta de 4x400m la Campionatul Balcanic Indoor  de Atletism Seniori de la Istanbul, iar duminică va onora  invitația Federatiei Turce de Atletism  de a participa la Grand  Prix-ul ,,Cupa Istanbul ” concurând în proba de 60m plat. Până atunci însă, marți, 13 februarie, Marina începe și examenul maturității – Bacalaureatul.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ