RECORD DE CAZURI NOI ŞI TREI DECESE

0
13

Număr record de îmbolnăviri cu Covid 19. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 48 de cazuri noi, cele mai multe de la începutul pandemiei, în judeţul Buzău. De asemenea au fost înregistrate și trei decese în rândul pacienților confirmați cu noul coronavirus.
Unul dintre bolnavii decedaţi, este un bărbat de 72 de ani de la Căminul pentru bătrâni de la Costeşti, declarat focar şi unde numărul deceselor a ajuns la 3. Pacientul a fost confirmat cu SARS CoV-2 în data de 9 august şi avea comorbidități. Un alt pacient confirmat cu coronavirus a decedat la Secţia ATI a Spitalului Judeţean, după ce anterior fusese internat la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Bărbatul avea 67 de ani şi suferea de mai multe boli. Cel de-al treilea deces înregistrat în ultimele 24 de ore este cel al unui pacient în vârstă de 83 de ani internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru insuficiență cardiacă. A fost confirmat cu infecție SARS CoV-2 de către Institutul Cantacuzino. Starea de sănătate s-a agravat progresiv sub tratament și a survenit decesul. Bătrânul suferea de insuficiență cardiacă, sechele AVC, insuficiență renală cronică.
Conform datelor oficiale, numărul de persoane confirmate pozitiv Covid-19, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei a ajuns 1687, iar totalul deceselor a crescut la 49.
La nivel naţional situaţia este la fel de gravă ca la Buzău. În urma testelor efectuate în ţară, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ