Record – Media multianuală a precipitațiilor depășită

0
19

Sunt anunțate din nou ploi
În primele două săptămâni din Iunie a fost depășită media multianuală lunară, au declarat reprezentanții Administrației Naționale Apele Române Buzău-Ialomița. Din fericire nu au fost înregistrate revărsări ale cursurilor de apă în schimb la Buzău există o atenționare de cod portocaliu pe mai multe râuri.
Nori apocaliptici încărcați de ploaie au fost filmați pe raza comunei Mărăcineni. În județul Buzău a bătut vântul cu putere iar precipitațiile au căzut necontenit. În luna Iunie a plouat mai mult ca niciodată, sunt de părere specialiștii. Au existat comune din județ unde cantitatea de precipitații a fost de 75 de L/mp.
Din fericire în județ nu au existat inundații dar cu toate acestea autoritățile anunță că pericolul nu a trecut și anumite râuri ar putea ieși din matcă.
Administrația Națională Apele Române Buzău-Ialomița a înregistrat un record în luna Iunie. Media multianuală a precipitațiilor s-a dublat în doar două săptămâni iar valoarea actuală va mai crește.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a anunțat că nu au avut loc intervenții majore din pricina precipitațiilor din ultimele ore în schimb personalul este la datorie pentru a acționa în orice situație.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ