Reduceri de personal la RAM

0
373

Reduceri masive de personal la Regia Autonomă Municipală. Mai mulţi angajaţi din birouri, dar şi muncitori au părăsit, în ultima perioadă, societatea care, după valul de debranşări de la sistemul centralizat de încălzire, se zbate pentru supravieţuire. Conducerea RAM susţine că, în acest moment, numărul de angajaţi este insuficient.
Consiliul Local Municipal a aprobat, în ultima şedinţă, o nouă structură organizatorică, a numărului de personal şi a statului de funcţii ale Regiei Autonome Municipale. Din noua schemă de personal, adaptată numărului actual de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire, au dispărut multe posturi, de conducere, dar şi de prin birourile RAM. În urma restructurării, au fost concediaţi şi peste 20 de muncitori.
În condiţiile în care, în urma debranşărilor masive, Regia Autonomă Municipală a rămas totuşi cu aproximativ 10 000 de abonaţi, conducerea instituţiei subordonate Primăriei consideră că personalul este insuficient.
Acum ar fi nevoie de câţiva municitori pentru a fi angajaţi la punctele termice care vor furniza căldură, la iarnă. Nimeni însă nu mai vrea să se angajeze la RAM, pentru că acei muncitori de care este nevoie ştiu că Regia nu mai are viitor şi pentru că salariile acestei categorii de personal sunt foarte mici.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ