REFERENDUM CU DUS-ÎNTORS

0
182

Locuitorii din Ţinteşti se tem de taxe
Cu dus întors este unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău, sunt de părere locuitorii comunei care se dorește alipită orașului. 3 octombrie este data la care locuitorii municipiului Buzău și cei ai comunei Țintești sunt chemați la urne pentru a-și exprima votul vizavi de alipirea celor două unități administrative. Primarul municipiului Constantin Toma a enumerat câteva avantaje pentru cele două localități, dar pe listă se numără și dezavantaje.
În luna octombrie comuna Țintești ar putea să se unească din punct de vedere administrativ cu municipiul Buzău. Primarul Constantin Toma a declarat că este nevoie de această alipire pentru dezvoltarea orașului și a comunei, în contextul în care zona va fi traversată de viitoarea autostradă A7. Printre beneficiile de care ar putea să se bucura locuitorii din Țintești s-ar număra o rețea de transport în comun, reabilitarea instituțiilor de învățământ sau introducerea de apă, gaze și canalizare.
Pe de altă parte locuitorii din Țintești sunt de acord cu unirea celor două localități dar văd și dezavantaje. Nivelul taxelor și impozitelor locale ar urma să crească la nivelul celor din municipiu. Totodată oamenii vor fi nevoiți să străbată drumul până în centrul orașului Buzău pentru a-și achita dările.
Referendumul va fi organizat în prima duminică a lunii octombrie, iar alegătorii vor trebui să răspundă la o singură întrebare : ”Sunteți de acord cu unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău?”. Primăria Municipiului Buzău a lansat în dezbatere publică proiectul privind organizarea referendumului. Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin „DA” sau „NU” asupra alipirii celor două localități, rezultatul fiind decis cu majoritatea voturilor valabil exprimate.

Florin Zafiu/robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ