Regal artistic la Galerii! Pictură, sculptură, grafică şi arte decorative

0
259

Pînă la sfîrşitul lunii mai buzoienii sunt invitaţi la Galeriile de Artă din municipiul Buzău, locul în care artele şi-au dat întîlnire. Vernisajul Salonului anual de pictură, sculptură, grafică şi arte decorative a avut loc ieri în prezenţa unor oficialităţi locale iar proiectul a fost iniţiat şi coordonat de artistul plastic Valeriu Şuşnea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Buzău. Întîlnirea oamenilor de cultură s-a transformat într-o dezbatere de idei care vor sta la baza unor proiecte.
2017 este un an deosebit de încărcat pentu Uniunea Artiştilor Platici din Buzău. Asta pentru că la anul împlineşte 50 de ani iar pînă atunci va trebui să aducă în atenţia publicului valoarea lucrărilor din portofoliul Galeriilor de Artă şi nu în ultimul rînd să se preocupe mai mult de stimularea simţului artistic într-o periodă în care consumismul şterge orice umbră de emoţie. Într-un cadru festiv onorat de prezenţa autorităţilor publice locale, vernisajul Salonului anual de pictură, sculptură, grafică şi arte decorative a adus în atenţia publicului artişti plastici şi lucrări de o deosebită valoarea pentru cultura locală şi naţională. Valeriu Şuşnea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici şi organizatorul salonului anual de pictură, a deschis ieri vernisajul printr-o scurtă introducere a evenimentului.
Numărul mare de activităţi pe care Galeriile de Artă le-au organizat în ultima vreme tinde să pună Buzăul pe harta acelor locuri în care iubitorii de cultură se pot simţi ca acasă.
Vernisajul salonului anual de pictură a primit vizita primarului municipiului Constantin Toma. Edilul a declarat în faţa artiştilor plastici că municipalitatea se preocupă de cultură şi dezvoltarea ei iar pentru a-şi susţine declaraţiile a dat şi un exemplu.
Pe lîngă studiile care vor sta la baza unor proiecte viitoare primarul Constantin Toma a vorbit despre iniţiativa sa de a organiza adevărate sesiuni de “Public debates” sau întîlniri cu cetăţenii în cadru cărora să se discute subiecte variate care să atingă domenii variate, de la cele sociale pînă la cele culturale. Locul va fi unul special, a promis edilul.
Salonul anual de pictură, sculptură, grafică şi arte decorative va fi deschis pînă în data de 31 mai. Buzoienii se pot bucura de lucrările unor artişti precum Alina Barbu, Victor Constantinescu, Dan Drăghici, Bogdan Adrian Lefter, artistul care a realizat statuia din inox aflată la intrarea în municipiul Buzău dinspre Rîmnicu Sărat sau Ion Nichita Rusu.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ