Regal expoziţional, la Casa Vergu-Mănăilă

0
87

Muzeul Județean Buzău pregăteşte vernisarea unui adevărat regal expozițional. Trei expoziţii vor fi deschise în acelaşi în același timp, în acelaşi spaţiu, la Casa Vergu Mănăilă. Publicul va avea posibilitatea să cunoască, prin imagini, viaţa de pe şantierele arheologice, o expoziţie omagială, dedicată unei mari personalităţi a culturii româneşti contemporane, precum şi o expoziţie inedită de fotografie veche.
O expoziţie multiplă este pregătită zilele acestea, de angajaţii Muzeului Judeţean, la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Vergu Mănăilă”. Astfel, buzoienii sunt invitaţi pe 20 august, la vernisajul proiectului expozițional „Radu Florescu -Viaţa şi opera”, realizat cu Centrul Naţional de Cercetare şi Documentare în Domeniul Muzeologiei.
O altă expoziţie va fi deschisă, în premieră, publicului buzoian şi ilustrează aspecte de pe şantierele arheologice din judeţ.
Şi, nu în ultimul rând, buzoienii sunt invitaţi la expoziția de fotografie veche „Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului – Oltenița, Călărași și Slobozia”. Expoziția cuprinde imagini din perioada interbelică din orașele în care își au sediul cele trei muzee. De asemenea, proiectul expozițional include reproduceri ale unor fotografii din Colecția Costică Acsinte, care aparține patrimoniului Muzeului Județean Ialomița. Vernisajul expozițiilor are loc marți, 20 august 2019, ora 12.00, la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Vergu Mănăilă”, de pe strada Războieni. Accesul la eveniment este gratuit. Expozițiile sunt deschise spre vizitare până în data de 20 octombrie 2019.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ