Regulament modificat pentru Drăgaică

0
511

A fost aprobat regulamentul de organizarea a ediţiei de anul acesta a Târgului Drăgaica. Consilierii municipali au stabilit programul de funcţionare, tarifele ce vor fi percepute comercianţilor, obligaţiile ce le revin acestora, precum şi alte detalii privind desfăşurarea târgului, însă deciziile au fost luate în urma unor dezbateri şi după modificarea unor prevederi.
În şedinţa Consiliului Local Municipal de joi, au fost stabilite toate detaliile privind funcţionarea tradiţionalului târg Drăgaica, ce se va desfăşura în perioada 8- 25 iunie. Regulamentul ediţiei de anul acesta a fost aprobat de consilieri după ce s-au cerut şi s-au realizat unele modificări, faţă de varianta iniţială propusă la vot. Una dintre modificările propuse a fost cea privind programul de aprovizionare, iar o alta s-a referit la taxele percepute comercianţilor. Prima propunere a fost aprobată de majoritatea consilierilor, în timp ce a doua a fost respinsă.
Şi viceprimarul Ionuţ Apostu a avut un amendament ce a primit votul consilierilor, prin care a cerut selectarea celor care vor desfăşura activităţi comerciale în Drăgaică. Astfel scandalagiii vor fi excluşi de la târg.
Organizatorii de la Primăria municipiulului Buzău spun că îşi doresc ca Drăgaica 2019 să continue ceea ce au realizat ediţiile din ultimii doi ani, respectiv un festival etno- cultural, deschis artelor spectacolului modern cu influenţe etno şi care, prin prezenta meşterilor populari, să reînvie tradiţia târgului de meştesugari. Pentru organizarea ediției de anul acesta, și Consiliul Județean s-a implicat, alocând o sută de mii de lei din bugetul județului.

Laureţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ