Regulament pentru cablurile de pe stâlpi

0
95

Multe dintre cablurile, întinse pe stâlpii de electricitate din muncipiul Buzău vor dispărea, în curând. Consiliul Local Municipal a aprobat în şedinţa de marţi, un regulament cu privire la aceste reţele de fire care împânzesc oraşul, regulament ce va duce la înlăturarea multor astfel de fire.
Un proiect aflat de mai multă vreme în dezbatere publică, prin care Primăria vrea să pună la punct reţelele de cabluri înşirate peste tot în oraş, a fost adoptat, marţi prin votul consilierilor municipali. Este vorba despre proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului de stabilire a condiţiilor de exercitare a dreptului de acces pe proprietăţile municipiului, în vederea instalării, întreţinerii, sau mutării reţelelor electrice și de comunicaţii electronice. Viceprimarul Ionuţ Apostu a venit cu amendamente la acest proiect, după ce, la festivităţile de inaugurare a monumentului aviaţiei, paraşutiştii ce au executat salturi, în rondul de la intarea în oraş, au fost puşi în dificultate de mulţimea de fire atârnate pe stâlpi.
Potrivit amendamentelor, operatorii de cablu au obligaţia să pună la dispoziţia primăriei în termen de 90 de zile, baza de date cu reţelele de cabluri pe care le deţin. De asemenea s-a decis ca toate cablurile aeriene să fie etichetate pe coduri de culoare, cu datele de identificare ale operatorului. Pentru îmbunătăţirea imaginii oraşului, vor fi eliminate de pe stâlpi rezervele de cablu, iar firele rămase neidentificate vor fi dezafectate.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ