REGULAMENT PENTRU PARCĂRI

0
928

Parcarea autoturismelor, în municipiu va fi relementată începând din acest an printr-un document redactat de Primăria municipiului Buzău. Regulamentul, sub forma unui proiect de hotărâre, va fi supus aprobării consilierilor municipali, în şedinţa de luna viitoare.
Noi reguli privind modul de organizare şi funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din municipiul Buzău au fost incluse într-un regulament, pe care Primăria l-a postat pe site-ul instituţiei pentru a putea fi consultat de cetăţeni. Regulamentul de organizare si functionare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al municipiului Buzău prevede amenajarea unor automate de taxare prin intermediul cărora buzoienii vor putea plăti doar pentru perioada în care mașina lor ține ocupat locul de parcare. Totodată, tarifele percepute pentru parcarea autovehiculelor ar urma să fie diferențiate, în funcție de zonă și de intervalul orar în care mașinile sunt staţionate. Proiectul prevede ca în parcările cu tarifare progresivă, taxele pentru intervalul orar 21:00 – 07.00 să fie gratuite, între orele 07 și 16,30: tarifare progresivă, în functie de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar:

“- primele 30 minute se taxeaza cu 2 lei;
– pentru 1 oră se taxeaza cu 5 lei;
-pentru 2 ore sau fractiune de ora se taxeaza cu 12 lei;
– pentru mai mult de 2 ore: se adaugă 10 lei/oră sau fractiune de oră suplimentară , se arată în proietul de regulament
Instituțiile și companiile își pot face un abonament care presupune rezervarea unui loc de parcare pentru care vor trebui să achite 500 de lei pe lună. Abonamentele pentru riverani persoane fizice, fără rezervarea locului de parcare vor costa 120 lei/lună. Și sistemul de plată va fi unul modern. Taxa de parcare pentru parcările cu tarifare progresivă se plăteste utilizând automatul de taxare în cazul parcărilor cu control al accesului sau utilizând automatul de taxare, aplicatia e-parking sau SMS în cazul parcărilor fără controlul accesului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ