REGULI IMPUSE DE CARANTINĂ, ÎN CARTIERUL POŞTĂ

0
255

După instituirea carantinei în cartierul Poștă, s-au luat măsuri astfel încât locuitorii din zonă să nu aibă foarte mult de suferit. Administratorii magazinelor alimentare trebuie să asigure aprovizionarea permanentă cu alimente de bază. Poştaşii vor distribui sumele de bani aferente pensiilor și altor drepturi financiare către toți beneficiarii care locuiesc în cartierul carantinat, aplicând un set de reguli speciale de protecție sanitară.
Autorităţile au stabilit un set de reguli ce trebuie aplicate în cartierul Poştă, unde există focar de coronavirus şi care, de luni, se află în carantină. Măsurile privesc purtarea măștilor de protecție sau a variantelor alternative de către toate persoanele aflate în spații publice din zona carantinată. În perioada de carantină, sunt interzise vizitele și reuniunile de familie şi se vor limita la maximum deplasările pentru aprovizionarea de la magazinele din interiorul cartierului. Persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată nu se vor deplasa la locul de muncă, urmând ca la sfârșitul perioadei să beneficieze de concedii medicale eliberate de medicul de familie; Pentru orice urgență medicală se va apela telefonic medicul de familie sau serviciul 112. Având în vedere faptul că în cartierul Poştă nu există farmacii, persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată și au afecțiuni cronice vor solicita medicului de familie prescripție medicală on-line către cea mai apropiată farmacie din zona limitrofă.
„Sunt permise intrarea, respectiv ieșirea din zona carantinată pentru:
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor”, a transmis Prefectura.
Efectivele ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării și Poliției Locale, sub conducerea integrată a Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, vor acționa pe toată perioada pentru monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona carantinată. În acest sens, ieri a avut loc o ședință de cooperare la sediul Jandarmeriei, unde au fost stabilite sarcinile pentru toate structurile județene implicate în misiunile din interiorul și apropierea zonei de carantină.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ