REPARAŢII DE URGENŢĂ, LA MĂGURA

0
105

A fost nevoie de o inspecţie în teren pentru ca şefii transporturilor din România să îşi dea acordul, după mai bine de patru luni, pentru începerea lucrărilor de refacere a porţiunilor afectate de alunecările de teren de pe Drumul Naţional 10. Oficialii din conducerea Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prezenţi joi la Buzău, pentru o şedinţă tehnică, pe tema podului de la Mărăcineni, au văzut cu ochii lor, după întrevederea de la Prefectură, cât de gravă este situaţia la Măgura, pe drumul ce leagă Buzăul de Braşov. Prefectul judeţului, Carmen Ichim, a profitat de vizita şefilor de la Bucureşti şi i-a convins pe aceştia să meargă împreună în punctul cel mai afectat, unde şoseaua s-a prăbuşit aproape doi metri. În urma inspecţiei, oficialii au acceptat că trebuie intervenit urgent.
Reparaţiile ar putea începe în cel mai scurt timp, pentru că nu va fi nevoie de o licitaţie, lucrările urmând să fie atribuite prin încredinţare directă.
Prefectul Carmen Ichim a precizat că lucrările de refacere a carosabilului, distrus de alunecările de teren din zona Măgura, ar fi trebuit să înceapă cu mult timp înainte.
Reparaţiile promise de CNAIR şi Ministerul Transporturilor nu vor rezolva însă cu totul problemele de trafic de pe DN10. Sunt încă multe puncte afectate de alunecări de teren, până la Siriu, aceste nefiind incluse pe lista de priorităţi ale administraţiei centrale.

Laurenţiu Marinov/Alex Nicolae

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ