REPARTIZAREA PE CLASE, ÎN ORDINE ALFABETICĂ

0
46

Miercuri, au început înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021. În această primă etapă, părinții trebuie să completeze cererea-tip de înscriere, online, sau la școala la care solicită încrierea copiilor. La Buzău, repartizarea în clase a copiilor se va realiza în ordinea alfabetică a elevilor.
Prima etapă de înscriere în învățământul primar a început miercuri, și se va încheia pe 23 martie, timp în care părinții trebuie să completeze cererile-tip de înscriere la școala unde doresc să învețe micuții. Însă, din acest an, repartizarea pe clase va avea loc aleatoriu, în vederea asigurării egalității de șanse pentru toți beneficiarii actului de învățământ. Înscrierea la grupa pregătitoare nu se va mai face după preferințe, la un anumit învățător, ci în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți. La nivelul județului Buzău, s-a optat pentru repartizarea în ordine alfabetică.
Cea de-a doua variantă pentru repartizarea pe clase ar fi prin tragere la sorți.
Metodologia pentru înscrierea în clasa pregătitoare prevede că părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar – clasa pregătitoare – dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
Constituirea formaţiunilor de elevi în clasa pregătitoare se face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, în baza procedurii elaborate de inspectoratele şcolare şi aprobate de consiliul de administraţie, cu respectarea criteriilor de transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune, se mai arată în ordin.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ