RER A PIERDUT PROCESUL CU ANRSC! Consilierii, nemulţumiţi de activitatea operatorului de salubritate

0
118

RER Ecologic Service, societatea de salubritate care funcţionează la nivelul municipiului Buzău, a cerut Consiliului Local votul pentru majorarea unor tarife ce practicate pentru lucrările de curăţenie care se execută pe domeniul public. Solicitarea de creştere a preţurilor a stârnit revolt printre consilierii locali. Aceştia şi-au amintit de procesul pe care RER îl poartă cu ANRSC.
Procesul pe fond s-a terminat în defavoarea RER Ecologic. Societatea a făcut recurs, dar aşteptările nu sunt foarte mari. Dacă va pierde procesul definitiv, contractul de salubritate va trebui scos la licitaţie de Primăria Buzău, iar RER ar putea pierde dacă în ecuaţie va apărea un alt operator cu preţuri mai mici.
Societatea de salubritate este în pericol de a pierde contractul cu Primăria Municipiului Buzău care se întinde pe durata următorilor 8 ani. Consiliul Concurenței a solicitat Consiliului Local Municipal Buzău să rezilieze contractele. La mijloc s-ar afla o serie de proceduri concurențiale pe care operatorul le-ar fi încălcat. Raportul a fost întocmit în baza unor opinii ale ANRSC, pe care RER le-a atacat în instanţă.
SURSA Consiliul Concurenţei
”Activitățile specifice serviciului de salubrizare sunt desfășurate în regim de monopol reglememnta. Prin urmare, este necesară asigurarea unui grad de concurență cât mai ridicat în cadrul procedurii concurențiale derulate în vederea atribuirii contractului de delegare a serviciului de salubritate, delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor municipale s-a realizat fără aplicarea procedurilor concurențiale, prin extinderea forțată a obiectivului contractului existent între Primăria Municipiului Buzău și S.C.RER Ecologic Service Buzău S.A.”
Totodată consilierii locali au reclamat faptul că operatorul nu doreşte să acopere creşterile tarifelor din profitul propriu. Iar toate acestea se reflectă într-o presiune pe bugetul local.
Majorarea de preţuri solicitată de operatorul de salubritate a trecut de votul consilierilor majorităţii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ