RER POATE PIERDE CONTRACTUL CU PRIMĂRIA! PE MOTIV CĂ NU S-A ORGANIZAT LICITAȚIE

0
719

Probleme majore pentru RER Ecologic Service Buzău. Societatea de salubritate este în pericol de a pierde contractul cu Primăria Municipiului Buzău. Atât ANRSC, cât și Consiliul Concurenței consideră ilegal actul adițional prin care Primăria Buzău a prelungit cu 8 ani contractul cu RER Ecologic Service. ANRSC și mai ales Consiliul Concurenței solicită Primăriei Buzău rezilierea contractelor și organizarea de licitații atât pentru serviciul de colectare și transport, cât și pentru cel de sortare a gunoaielor.
Directorul RER Buzău a recomandat Consiliului Local Municipal să nu procedeze în luarea unei decizii pripite, întrucît decizia ANRSC a fost atacată în instanță.
Directorul RER a explicat consilierilor locali că prelungirea contractului pe încă 8 ani cu începere din 2018 s-a făcut după ce firma de salubritate a realizat investiția în stația de sortare de la Vadu Pașii.
Primarul C-tin Toma a declarat că va aștepta decizia instanței de judecată în procesul deschis de RER împotriva ANRSC.
Pe de altă parte, Toma a anunța că va consulta mai mulți juriști pentru a lua o decizie legală.
Primul contract în Primăria Buzău și RER a fost încheiat în 2006 pentru o perioada de 8 ani. În 2014 contractul s-a prelungit pe încă patru ani pana in 2018. Anul trecut în noiembrie, s-a încheiat un al doilea act adițional, prin care contractul se prelungea pe încă 8 ani. Din 2018 pana in 2026.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ