RER SUD A DEMARAT CAMPANIA „ ZIDURI DĂRÂMATE, ORAȘE POLUATE!”

0
109

Operatorul serviciului public de salubrizare din municipiul Buzău, RER SUD S.A. a demarat, campania „ Ziduri dărâmate, orașe poluate!”. Este prima campanie de informare și responsabilizare a cetățenilor privind modul de gestionare a deșeurilor rezultate din construcții și amenajari precum și a deșeurilor voluminoase generate de populația municipiului Buzău. În acest context, RER SUD va desfașura acțiuni de informare atât, prin interacțiune directă cu cetățenii cât și prin interinediul materialelor de promovare.
Zilnic pe platformele de gunoi sau la colț de stradă, apar saci cu deșeuri din construcții și amenajări. Numai în ultima lună au fost colectate de către S.C. RER SUD S.A. Buzău 100 de tone de deşeuri voluminoase , 80 de tone de deşeuri din construcţii şi demolări și 350 de tone de deşeuri municipale amestecate. Aceste tipuri de deșeuri necesită un regim special de gestionare, întrucât nu se biodegradează deloc, sau extrem de greu. Prin campania „ Ziduri dărâmate, orașe poluate!”se intenționează informarea cetățenilor municipiului Buzău despre modul în care ar trebuie să acționeze atunci când generează astfel de deșeuri, astfel încât să nu polueze mediul înconjurător. Așadar, printr-un simplu telefon către RER SUD S.A., acest tip de deșeu poate fi ridicat direct de la locuința locatarilor. Aceste deșeuri trebuiesc puse în saci de rafie care sunt achizitionați de către locatari, iar pentru un sac ridicat de RER SA locatarul trebuie să scoată o sumă modică.
Pentru un sac ridicat de RER SA locatarul trebuie să scoată din buzunar cinci lei.Însă, tarifele diferă în funcție de cantitatea care este ridicată. Totodată, acestea se pot duce gratuit, cu transport propriu la Staţia de Sortare a RER SUD de lângă depozitul de deseuri nepericuloase din satul Stănceşti, comuna Vadu Paşii. Persoanele care predau aceste categorii de deşeuri trebuie sa deţină contract cu RER SUD S.A., pentru colectarea deşeurilor menajere.
Depozitarea lor necontrolată conduce la crearea unor depozite ilegale de gunoi care acaparează orașul.Prin intermediul Poliției Locale, cei care se găsesc vinovați vor primi, pentru început un avertisment și un termen pentru a ridica deșeurile depuse ilegal. Dacă persoana în cauză nu respectă acest termen va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 lei. De asemenea, la aceste sancțiuni se adaugă și obligativitatea de igienizare a zonei pe cheltuiala proprie.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ