RER SUD SA A EXTINS SACUL GALBEN ÎN JUDEŢ

0
304

Sacul galben destinat deşeurilor reciclabile a ajuns în acest an, în zonele rurale ale judeţului, în cinci dintre comunele care au contract de servicii de salubrizare cu RER SUD S.A., dar şi în municipiul Râmnicu-Sărat.
Locuitorii din comunele Breaza, Ghergheasa, Merei, Puieşti, Pietroasele, Ulmeni, au fost beneficiarii proiectului de implementare a colectării selective a deşeurilor şi implicit a unui pas către o gestionare civilizată a tot ceea ce, în termeni populari denumim gunoi. Peste 24.446 de cetăţeni ce locuiesc în cele cinci comune au primit informaţiile necesare la demararea proiectului, agenţii de comunicare ai RER SUD SA fiind prezenţi în teren din casă în casă, în fiecare comună şi în fiecare sat aferent comunei. Proiectul “Sacul galben” a ajuns şi în municipilu Râmnicu Sărat.

“Sacul galben a bătut şi la uşa a peste 4000 de râmniceni care locuiesc la case, încă din luna august, iar acum, în luna decembrie am extins colectarea separată a deşeurilor şi la asociaţiile de proprietari, unde peste 7 943 de apartamente au fost incluse în proiect. Primele luni de colectare separată a deşeurilor reciclabile în municipiul Râmnicu-Sărat ne-au oferit surpriza să constatăm că disciplina râmnicenilor este una exemplară. Aceştia au înţeles foarte repede mesajul transmis de echipa de comunicare a RER SUD SA, iar fiecare săptămână care a trecut din august şi până acum a confirmat faptul ca buturuga mică răstoarnă carul mare. În sacii galbeni colectati în Râmnicu Sărat se găsesc numai deşeuri reciclabile, aşa cum este normal să fie”, a transmis RER SUD SA.

RER SUD SA va începe anul 2019 cu acţiunea de extindere a sacului galben în oraşul Pogoanele, unde peste 4000 de gospodării vor fi vizitate de echipa de comunicare, în vederea desfăşurării activităţii de informare a localnicilor despre modalitatea de colectare a deşeurilor reciclabile. În total, peste 70.000 de locuitori din judeţ colectează separat deşeurile reciclabile.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ