RESISTEMATIZARE LA IEŞIREA DIN SPĂTARU

0
234

Se iau primele măsuri privind traficul rutier pe DN2E85, între Spătaru şi Costești unde un grav accident rutier s-a produs la finele lunii ianuarie. O familie a fost implicată, atunci în accidentul în urma căruia o fetiţă de doi ani a murit iar părinții acestuia au fost răniți și au ajuns la spital.
În urma demersurilor locuitorilor din cartierul nou aflat la ieșirea din Spătaru spre Costești, după tragedia în care un copil de doi ani şi-a pierdut viaţa, iar părinţii săi au fost răniţi, au fost luate unele măsuri. În urma concluziilor desprinse din ședințele de lucru de la Instituția Prefectului, cu reprezentanţi ai autorităţilor şi cetăţenii, marcajul continuu de la ieșirea din cartierul nou a fost întrerupt. Au fost trimise către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un memoriu tehnic și o solicitare de emitere a certificatului de urbansim privind limitarea vitezei maxime de deplasare între localitățile Costești și Spătaru (pe tronsonul de drum cuprins între km 97 + 730m și km 99 + 080m), de la 100 km/h la 70 km/h. Reprezentanții Primăriei Costești au înțeles să prevadă în planul de achiziții publice sumele necesare construirii unor scuaruri de delimitare care să faciliteze accesul în şi din cartier, precum și sumele necesare asfaltării căii de acces, numit drum de colectare.
„Au fost comandate indicatoarele rutiere care să reglementeze circulația în zona de interes și care vor fi montate în scurt timp.
Problema punctelor de ieșire neautorizate din cartierul nou în DN2 E85 va fi rezolvată prin realizarea șanțurilor aferente drumului de colectare și drumului european, în acest sens limitându-se drastic posibilitățile prin care conducătorii auto să își pună viața în pericol atunci când doresc să pătrundă pe E85” se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.
Pentru susținerea cu eficiență a tuturor acestor demersuri, Poliția Rutieră ia măsuri specifice pentru securitatea circulației în zona accesului în cartierul nou.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ