RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE ÎN ZONA IAZULUI MORILOR

0
75

Încep lucrările la Iazul Morilor, proiect al Primăriei Buzău care va schimba complet imaginea străzii Frăsinet. Firma care a câştigat licitaţia pentru punerea în valoare a iazului a pregătit deja terenul, iar de mâine vor fi aduse utitaljele. Organizarea de şantier implică însă unele restricţii de circulaţie în zonă şi desfiinţarea multor locuri de parcare.
Primăria anunţă restricţii de trafic pe strada Frăsinet odată cu începerea lucrărilor de amenajare la Iazul Morilor. Pe sensul de mers dinspre strada Mesteacănului către Bulevardul Unirii se va închide banda de circulație începând din dreptul alveolei stației de autobuz din vecinătatea Bisericii Sfântul Ștefan până în dreptul aleii de acces cu autovehicule de aprovizionare a supermarketului din apropiere.
Muncitorii vor începe cu decopertarea canalului Iazul Morilor, care, în prezent curge în subteran prin tuburi, pe sub suprafaţa asfaltată.
Lucrările de pe strada Frăsinet vor crea unele neajunsuri locuitorilor din zonă care au fost notificaţi să îşi mute maşinile, şi care vor rămâne fără locuri de parcare pentru o perioadă de timp. Conducerea Primăriei încearcă să găsescă soluţii care să-i mulţumescă pe proprietarii de autoturisme.
După finalizarea lucrărilor de amenajare a Iazului Morilor, reprezentanţii primăriei promit amenajarea unei parcări generoase pentru cei care vor veni să se plimbe acolo, iar pentru proprietarii din zonă se poartă discuţii ca acestora să le fie permis să parcheze pe timpul nopţii în parcările celor două mari supermarke-uri.
Porțiunea din strada Frăsinet, situată între hypermarketuri și biserica „Sfântul Ștefan”, cu o lungime de 300 de metri, va intra într-un amplu proces de modernizare. Prin acest proiect se dorește să se scoată la suprafață vechiul Iaz, care trece pe sub strada Frăsinet și care va curge la suprafață pe un canal de 11 metri lățime. Conform proiectului, pământul rezultat din săpăturile pentru canal va fi utilizat pentru crearea unei elevații, situată chiar lângă iaz. Partea înălțată va servi drept loc de promenadă pentru pietoni și bicicliști și va adăposti terase, galerii comerciale, locuri de joacă pentru copii și alte spații de agrement

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ