RESTRICŢII ÎN ALTE TREI COMUNE

0
50

Alte localităţi din judeţ au depăşit rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori, iar autorităţile au impus noi restricţii. După municipiul Buzău şi comunele Unguriu şi Zărneşti, care se află de săptămâna trecută în această situaţie, Năeni, Mărgăriteşti şi Săpoca au intrat luni pe lista zonelor cu număr mare de îmbolnăviri.
Direcția de Sănătate Publică a calculat rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ- teritorială a județului Buzău. Astfel s-a constatat că rata de infectare la nivelul județului este de 0,74/1000 de locuitori și există 6 localități unde rata de incidență este mai mare de 1,5/1000 locuitori. Este vorba despre Municipiul Buzău şi comunele Unguriu şi Zărneşti, precum şi de Năeni, Mărgăriteşti şi Săpoca. Pentru cele 6 localități Direcţia de Sănătate Publică a propus o serie de măsuri care au fost adoptate în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și care se vor aplica pe o perioadă de 14 zile, urmând să fie reevaluate la finalul acestei perioade. Printre acestea se numără dispoziţii privind activitatea cinematografelor şi a instituţiilor ce organizează spectacole. Acestea vor putea funcţiona cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, sunt interzise spectacolele în aer liber, concertele, festivalurile publice şi private şi alte evenimente culturale. Restricţii s-au impus şi pentru baruri şi restaurante, care, de asemenea vor funcţiona la maxim 30 la sută din capacitate, în intervalul orar 6:00 – 23:00.
De asemenea în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au fost actualizate scenariile de desfășurare a cursurilor în mai multe unități de învățământ din județul Buzău, în contextul apariției cazurilor de infectări cu noul Coronavirus, în rândul elevilor și cadrelor didactice.

“În cadrul ședinței CJSU , au fost actualizate scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ. Potrivit ratei de incidență cumulate în ultimele 14 zile, Berca, Blăjani, CA Rosetti, Buzău, Năeni, Mărgăritești, Vernești, Săpoca, Unguriu și Zărnești se încadrează în scenariul galben, iar unitatea administrativ- teritorială Luciu trece în scenariul verde”, a transmis Prefectura Buzău.
Pentru alte şcoli din judeţ, însă, autorităţile au decis suspendarea cursurilor, faţă în faţă”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ