RESTRICȚII ÎN SPITALE

0
43

Epidemia de afecțiuni respiratorii impune reguli stricte în spitale. În cea mai mare unitate sanitară din județ, pe secțiile cu risc, accesul vizitatorilor este strict interzis. Pe celelate paliere, au fost impuse programe de vizită, iar aparținătorii trebuie să se echipeze corespunzător. Și personalul medical este obligat să poarte echipament de protecție și să-și dezinfecteze mâinile cât mai des.
La Buzău, au fost confirmate două cazuri de gripă, iar în această perioadă se prevede o intensificare a circulației virusului. Drept urmare a fost pus în aplicare un plan de măsuri ce vizează în mod special spitalele din județ. Astfel, s-a dispus izolarea în secțiile de Boli infecțioase sau în alte secții ale spitalelor a pacienților cronici cu simptome de gripă, pentru a se evita răspândirea virusului în întreaga unitate sanitară, în timp ce pentru pacienții mai puțin grav, care nu necesită spitalizare, se recomandă izolarea la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. De asemenea, personalul din unitățile medicale a fost instruit să poarte măști faciale de protecție și să acorde în continuare atenție sporită igienei mâinilor.
Totodată au fost instituite restricții pentru vizitatori. Astfel, în secțiile cu risc sporit precum ATI, Chirurgie, Neonatologie și Pediatrie accesul vizitatorilor este interzis, în timp ce pentru celelalte secții, vizitele se desfășoară conform unor programe stricte de vizitare.
Pentru a se limita cât mai mult răspândirea virusului gripal, pacienții internați în Spitalul Județean Buzău, care încep să prezinte simptome de gripă, vor fi transferați în salonul izolator.
Până la acest moment, în județ s-au semnalat un număr peste 1.700 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, numărul fiind puțin mai mare decât în perioada similară a anului trecut, când erau înregistrate circa 1.500 de astfel de cazuri. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, până acum au fost utilizate toate cele peste 20 de mii de doze primite de la Ministerul Sănătății.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ