RESTRICŢII MODIFICATE, PE VIADUCTUL GIURCA

0
143

Restricţie de tonaj, modificată pentru vehiculele grele care circulă pe Drumul Naţional 10, în zona viaductului Giurca. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară a hotărât că maşinile de transport persoane sau mărfuri, cu greutate de peste 3,5 tone, pot circula pe viaduct, restricţia fiind menţinută pentru autovehicule mai mari de 7,5 tone. Decizia a fost luată în urma unei expertize.
Traficul autovehiculelor care transportă persoane va fi iar permis, în zona Siriu, pe viaductul Giurca. În urma unei expertize, în porţiunea de drum unde plăcile de beton s-au măcinat, specialiştii au stabilit că poate fi modificată restricţia de la 3,5, la 7,5 tone. Circulaţia se va desfăşura, în continuare, dirijat, pe un singur sens de mers, printre limitatoare de gabarit.
Menţinerea restricţiei de 7,5 tone îi nemulţumeşte pe marii transportatori care fac frecvent curse către Braşov şi sunt nevoiţi să circule pe rute ocolitoare.
Nemulţumiri există şi din partea autorităţilor judeţene, care consideră că circulaţia pe Drumul Naţional 10, nu se va desfăşura în condiţii normale, nici după executarea reparaţiilor la viaductul Giurca.
Pe 2 septembrie, a fost semnat contractul pentru lucrările de proiectare şi execuție a reparaţiilor pentru viaductul Giurca, cu o asociere de firme. Conform contractului în valoare de 6,27 milioane de lei, Asocierea are la dispoziție 75 de zile pentru elaborarea proiectului, obținerea avizelor necesare și a autorizației de construcție, iar reparaţia viaductului, care, în prezent este grav deteriorate, ar urma să dureze 12 luni.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ