REŢEA DE PROXENEŢI, DESTRUCTURATĂ

0
168

Lovitură dată de poliţişti unui grup infracţional specializat în proxenetism și spălare de bani. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Buzău, au documentat activitatea unui grup infracțional organizat, alcătuit din 12 membri, specializat în proxenetism și spălare de bani, ce ar fi acționat în mai multe țări din spațiul european.
Miercuri, au fost efectuate 13 percheziţii în judeţele Buzău şi Prahova, la mai multe imobile ale unor bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani.
Din cercetări s-a stabilit că indivizii s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceștia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România și două din Bulgaria. Pentru recrutare a fost utilizată metoda ”lover boy”. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituția în folosul bănuiților pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveției și în Marea Britanie.
Membrii grupului aveau sarcini distincte în activitatea infracțională, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituția, de a selecta zonele și locațiile în vederea practicării prostituției, de a transfera în România prin interpuși sumele de bani obținute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziții în țară.
“Odată intrați în posesia sumelor de bani provenite din prostituție, proxeneții i-au investit în afaceri, imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri, ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienței, dispoziției, circulației sau a proprietății bunurilor”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT

În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile percheziționate au fost ridicate înscrisuri, bani (21.900 de lei și 7.690 de euro) și medii de stocare. Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Buzău, pentru audieri. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.
În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania și Marea Britanie.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ