REȚEA DE PROXENEȚI, DESTRUCTURATĂ

0
379

Ample percheziții au avut loc în Buzău pentru destructurarea unei grupări specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 6 indivizi sunt acuzați că au obligat cel puțin 11 tinere să se prostitueze în Spania și în Elveția, obținând de pe urma acestora aproape 1 milion de euro.
Procurorii DIICOT Buzău și polițiștii au descins la nouă adrese din municipiul Buzău, Vadu Pașii și Tisău, la domiciliile suspecților. Din datele anchetatorilor, proxeneții au început să recruteze victimele încă din anul 2010. Ademeneau fete din familii cu posibilități materialr reduse, le promiteau că le vor lua de soții și vor avea un viitor frumos împreună. În unele cazuri, erau încheiate căsătorii formale, scopul fiind însă cu totul altul. Fetele erau trimise peste granițe, în Spania și Elveția. Aici, membrii grupării avea stabilite anumite cluburi în care, în cele din urmă, sub presiune și agresiune fizică, tinerele erau obligate să se prostitueze. Banii obținuți erau însușiți de proxeneți. Aceștia din urmă au strâns în ultimii ani aproximativ 944.000 de euro. Cu banii, membrii grupului au cumpărat imobile ori autoturisme de lux.
Bunurile erau achizitionate pe numele suspecţilor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, astfel încât să fie ascunsă proveniența banilor. În această afacere proxeneții erau ajutați de o tânără în vârstă de 31 de ani, care, pe lângă faptul că s-ar fi prostituat, ar fi avut și rolul de a transfera banii obţinuți de celelalte fete în conturile deţinute de aceasta la mai multe bănci, atât din Elveţia, cât şi din România.
Anchetatorii din Buzău au organizat 9 percheziții. Au ridicat telefoane mobile, înscrisuri, bani, bijuterii şi un pistol deţinut ilegal. Poliţiştii au pus în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Buzău, pentru audieri.
Cei doi capi ai rețelei de proxeneți, doi frați, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alți 4 membrii ai grupării infracționale au primit control judiciar. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști și procurori.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ