REȚEAUA DE GAZE VA FI EXTINSĂ

0
1827

Primele lucrări care se vor efectua pentru extinderea rețelelor de gaze vor fi în comunele unde și rețelele de transport gaze sunt mai accesibile. Astfel, Mărăcineni va fi prima localitate care va fi racordată la rețeaua de gaze, ulterior urmând și Săpoca.
Se extinde rețeaua de alimentare cu gaze naturale și în zonele rurale din județul Buzău. Autoritățile sunt încrezătoare că în acest an se vor termina studiile de fezabilitate, acestea urmând să fie comandate în primăvară. Iar pentru aceasta, trebuie să fie aprobate bugetele locale în comunele specificate în proiectul de modernizare a infrastructurii.
Demersurile pentru extinderea rețelei de gaze în județ au început încă de anul trecut, din aprilie, când Consiliul Județean și mai multe comune din județ au înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „PROGAZ BUZĂU 2020”.
Primele localități care vor fi racordate la rețeaua de gaze sunt Mărăcineni și Săpoca.
Proiectul a fost început de guvernarea precedentă, însă și actualul Executiv ar avea în programul de guvernare continuarea sprijinului pentru extinderea rețelelor de alimentare cu gaze. Valoarea investiției se ridică la câteva zeci de milioane de euro.

Laur Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ