Reținut după accidentul în care a fost implicate o autospeciala de poliție

0
5

Imagini cu șoferul care a fugit din benzinărie fără să plătească
O autospecială de Poliție a fost implicată în weekend într-un grav accident de circulație pe Drumul Județean 203 A, în localitatea Valea Râmnicului. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, în timp ce un echipaj de poliție desfășura activități de supraveghere și control al traficului, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism dat în consemn pentru faptul că a alimentat cu combustibil la o stație de distribuție carburant din Râmnicu Sărat și nu a achitat, însă acesta nu a oprit, continuându-și deplasarea. Pe camerele de supraveghere din stație, se poate observa cum tânărul coboară din autoturism, apoi alimentează uitându-se de jur împrejur. După ce și-a făcut plinul în rezervor, la mai bine de două minute, își curate parbrizul, se urcă la volan și debarează în trombă.
Acesta și-a făcut plinul de benzină, în valoare de 430 de lei, după care s-a făcut nevăzut.
S-a procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Autoturismul urmărit, condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Galați, ar fi ieșit în afara carosabilului, a surprins și accidentat un pieton, a lovit un gard și un stâlp de electricitate. În timpul deplasării conducătorul autospecialei de poliție, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi intrat în coliziune cu un tub de beton, ulterior lovind un stâlp de electricitate. În urma evenimentului rutier 2 persoane au necesitat îngriji medicale, șoferul autospecialei de poliție și pietonul.
Din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că șoferul de 27 de ani, nu deținea permis de conducere, mașina pe care o conducea era neînmatriculată și avea numere false. Tânărul a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore.
În mașina pe care polițiștii o dăduseră în consemn se mai afla și un alt bărbat care, imediat după producerea accidentului a fugit, fiind ulterior reținut de polițiști și dus de asemenea la parchet.
Cei doi au fost prezentați în fața procurorilor cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ