REŢINUT PENTRU FURT

0
90

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat doi tineri, în vârstă de 20 şi 21 de ani, bănuiţi de comiterea a două furturi pe raza municipiului Buzău. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, cei în cauză ar fi profitat de neglijenţa persoanei vătămate, care ar fi lăsat o fereastră neasigurată şi ar fi sustras din locuinţa sa aparatură electronică în valoare de 2.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat persoanei vătămate, un buzoian în vârstă de 51 de ani. În urma probatoriului administrat în cauză, a reieşit faptul că în cursul anului 2014, tânărul în vârstă de 21 de ani ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras aparatură electronică în valoare de 2.300 de lei.Faţă de acesta, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

ȘEDINȚĂ ORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL POGOANELE

Aleșii locali sunt convocați pentru miercuri, 31 ianuarie, de la ora 13.00, în prima ședință ordinară a Consiliului Local Pogoanele, din acest an. Lucrările se vor desfășura în sala de ședințe a Primăriei orașului Pogoanele. Consilierii locali vor avea de dezbătut și mai apoi vor vota un număr de șase proiecte.

Este vorba despre proiectul privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului oraşului Pogoanele, pentru anul 2018; proiectul de hotărâre privind casarea unor mijloace fixe şi a unor obiecte de inventar din patrimoniul orașului Pogoanele care sunt amortizate integral, au durata de funcţionare expirată şi nu pot fi folosite precum și despre proiectul de hotăarâre privind aprobarea contului de executie bugetara la 31decembrie 2017.

Aleșii locali mai au pe ordinea de zi și proiect de hotărâre privind stabilirea situațiilor deosebite în care se află persoanele singure şi/sau familiile de pe raza orașului Pogoanele şi care necesită acordarea unor ajutoare de urgență. Un alt proiect vizează beneficiarii sociali.

Mai exact, în cadrul ședinței Consiliului Local va fi supus spre dezbatere și mai apoi va fi votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de acțiuni și lucrări de interes public pentru anul 2018, cu beneficiarii de ajutor social. Un alt proiect important este cel legat de acordarea normei de hrană a personalului Poliţiei Locale, în anul 2018. Tot în cadrul ședinței Consiliului Local al orașului Pogoanele vor mai fi discutate și unele probleme curente.

132 KM/H, LA OREAVU

Poliţiştii rutieri au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 8 permise de conducere şoferilor care au depăşit viteza legală. Cea mai mare viteză, de 132 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2E85 în localitatea Oreavu, la volanul autovehiculului fiind depistat un râmnicean în vârstă de 21 de ani.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ