Retrospectiva unui eșec

0
59

Emoții vizavi de prezența la vot încă de la primele ore
Eșecul de la referendum a fost prevăzut încă de la deschiderea urnelor de către reprezentanții social-democraților buzoieni. Primarul Constantin Toma a declarat că are emoții vizavi de numărul celor care își vor exprima votul iar președintele PSD, Marcel Ciolacu a observat duminică interesul slab al buzoienilor vizavi de acest moment încă de la primele ore ale dimineții.
Cele 80 de secții de votare din municipul Buzău alături de celelalte două organizate la nivelul comunei Țintești, s-au deschis duminică la ora 07.00. Primul dintre politicienii care au mers la vot a fost primarul Constantin Toma. A declarat că are emoții cu privire la numărul buzoienilor care vor vota referendumul iar în cazul în care unirea celor două localități nu va avea loc, atunci dezvoltarea orașului se va realiza ceva mai greu.
Alături de primarul Constantin Toma s-a aflat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților a observat prezența slabă la urne încă de la primele ore ale dimineții. Cu toate acestea, fostul președinte al Camerei Deputaților a transmis un mesaj deosebit de important vizavi de ce ar fi însemnat validarea referendumului.
Primarul comunei Țintești nu a avut emoții vizavi de prezența la vot din localitatea pe care o reprezintă în schimb nu a putut garanta că locuitorii din municipiul Buzău vor merge într-un număr foarte mare la urne.
Sceptic vizavi de validarea referendumului a fost președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
În schimb atât buzoienii din muniicpiu cât și cei din Țintești au mers la vot în speranța unui trai mai bun și a unor investiții.
Dacă referendumul de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești ar fi fost validat, s-ar fi înregistrat o premieră în istoria recentă a României.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ