Rezultate excepționale pentru elevii buzoieni la olimpiadele de limbă străină

0
118

Condițiile de cazare, reclamate de concurenții din țară
Între 18 și 22 aprilie, orașul Craiova a fost gazda Olimpiadei Naționale de Limba Franceză, reunind elevi olimpici din toate județele printre care și Buzău. Totodată, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar în prezent se desfășoară la Târgu-Jiu Olimpiada de Limbi Romanice Spaniolă-Italiană-Portugheză la care elevii buzoieni au înregistrat rezultate deosebite.
9 elevi din județul Buzău au paticipat la Olimpiada Națională de Limba Franceză care s-a desfășurat la Craiova. În urma concursului, șapte dintre ei s-au întors acasă cu premii, iar un alt elev a beneficiat în urma concursului de un premiu special.
Totodată, elevii buzoieni participă în acest moment cu succes la Olimpiada de Limbi Romanice Spaniolă-Italiană-Portugheză de la Târgu-Jiu acolo unde deja rezultatele sunt îmbucurătoare.
La Olimpiada Națională care a avut loc la Craiova au fost probleme legate de cazare. Mai mulți copii din țară s-au plâns de condițiile improprii în care au fost nevoiți să locuiască. Pe de altă parte, elevii buzoieni nu au reclamat situații grave iar la Târgu-Jiu au fost cazați în hoteluri.
Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei a transmis pe Facebook faptul că administrația locală nu a fost întrebată unde pot fi cazați elevii de la olimpiade, organizarea aparținând în totalitate Inspectoratului Județean Școlar Dolj.
Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei
“Ne-am fi opus ca ei să fie cazați acolo, dat fiind că liceul intră în reabilitare, în totalitate, în luna mai, așa cum s-a întâmplat cu alte 30 de școli și licee, anul trecut. De altfel, unul dintre etajele acestui cămin era deja renovat, celelalte urmând să fie reabilitate. Elevi au fost cazați și la liceele Nenițescu, Bibescu, Energetic și Elena Cuza, unde condițiile sunt impecabile. De altfel, în toate intervențiile mele publice am spus că la Colegiul Chițu sunt necesare lucrări ample de reabilitare, atât la baza sportivă, cât și la clădiri, care nu pot fi inițiate repede, fiindcă trebuie să respectăm niște proceduri. Deci se cunoștea starea acestui colegiu. Din păcate, lipsa de comunicare poate duce și la astfel de situații nedorite!

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ