Rezultate finale la definitivat

0
72

S-a încheiat, oficial, examenul de definitiat în învăţământ. Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor. Conform acestor date centralizate, judeţul Buzău se situează peste media naţională, cu o rată de promovare de peste 79 la sută.
Profesorii care îşi doresc un post sigur în învăţământ au scăpat de emoţii. Ministerul Educaţiei a afişat rezultatele finale ale concursului naţional de definitivat. Dascălii buzoieni s-au descurcat destul de bine, conform statisticilor centralizate. Procentul de promovare înregistrat la nivelul judeţului Buzău, după soluţionarea contestaţiilor este de 78,9 la sută, în timp ce, la nivel naţional promovabilitatea a fost de 77, 89 la sută.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat a avut nevoie să obţină minimum media 8. Aceasta se calculează ca medie a notelor obţinute la toate probele de examen. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ