REZULTATE FOARTE BUNE LA DEFINITIVAT

0
91

Şase profesori au obţinut nota 10
Rezultate deosebite obţinute de cadrele didactice din Buzău care au susţinut examenul de definitivat. Cei mai mulţi dintre profesorii înscrişi la concurs, au promovat, procentul acestora fiind cel mai mare din ultimii ani. Şase dintre candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă.
Emoţiile au luat sfârşit pentru cei peste o sută de profesori care au susţinut examenul de definitivare în învăţământ. Rezulatele la proba scrisă, care au fost afişate miercuri, arată că cei mai mulţi dintre candidaţi s-au pregătit temeinic. Şase dintre aceştia au obţinut nota maximă.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 . Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ