REZULTATELE FINALE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
29

Peste 74 % dintre absolvenții de gimnaziu din județ au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, în urma contestațiilor. Peste 250 de candidați s-au simțit nedreptățiți de punctajul cu care au fost notați și au solicitat recorectarea lucrărilor.
A scăzut numărul absolvenților de gimnaziu din județ care au obținut medii peste cinici la evaluarea Națională. Dacă înainte de contestații 74,18% au fost declarați admiși, în urma contestațiilor numai 74,09 % au primit note peste cinci. Cele mai multe nemulțumiri au fost la Limba și Literatura Română, 190 de absovlenți nu au fost încântați de notele primite. La matematică, 90 de elevi au considerat că au fost nedreptățiți.
Medii de zece , după contestații, nu au mai apărut, dar Buzăul se află pe primele locuri, în țară, în cea ce privește promovabilitatea la Evaluarea Națională. 15 buzoieni au obținut note de 10 la ambele probe scrise. Cei mai mulți sunt absolvenți ai Școlii nr. 11, dar și la școli din mediul rural s-au înregistrat rezultate deosebite.
În comparație cu anii trecuți, anul acesta, pe 29 iunie a avut loc o etapă specială a acestui examen, pentru copiii care au fost în izolare la domiciliu, din cauza coronavirusului. La nivelul județului Buzău s-au înscris cincisprezece elevi, nouă dintre ei ajungând în sala de examen. În total, aprope 4000 de absolvenți au fost prezenți la Examenul de Evaluare Nationlă, la nivelul Județului Buzău.
Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

SÎRBESCU IULIANA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ