REZULTATELE LA EXAMENE, ŢINUTE LA SECRET

0
37

Un an atipic pentru elevii care suțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Ministerul Educației, a anunțat că rezultatele elevilor, obținute în urma susținerii examenelor naționale vor fi anonime. Candidaţii nu își vor mai vedea numele afișate public, nici pe site-ul edu.ro, nici pe listele de la școală. Măsura a fost luată pentru a respecta prevederile europene în materie de protecție a datelor personale.
La prima probă a examenului de Evaluare Naţională, absolvenții de clasa a VIII-a, au primit o declaraţie pentru a fi completată de părinţi, prin care îşi dau acordul pentru prelucrarea datelor cu character personal. La cea de-a doua probă, la matematică, elevii au primit un cod unic pentru a putea afla rezultatele examenului. Decizia vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea datelor cu Caracter Personal, a cerut ministerului să respecte regulamentul, ignorant în anii trecuți.
În cazul în care pierd bilețelul cu codul, elevii nu trebuie să- și facă griji . Școala are evidența în catalogul Centrului de examen, iar în aplicația Evaluării Naționale există acel cod, care îi va fi comunicat elevului.
Conducerea Inspectoratului Județean Buzău, dă asigurări că nu vor exista erori în baza de date.
Astfel, la fiecare școală, la avizier, părinții și copiii vor găsi o listă cu notele și mediile obținute, numai că în loc de nume va figura acel cod primit de elevi după proba de matematică. La fel vor fi afișate rezultatele și pe site-ul Ministerului Educației. Elevii se vor regăsi și se vor identifica singuri după acel cod primit.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ