REZULTATUL AUTOPSIEI: CRIZĂ DE ASTM! S-a sunat la 112 abia după 27 de minute ?

0
347

Astăzi medicii legiștii au confirmat supozițiile legate de moartea tinerei de 20 de ani la spectacolul din Piața Dacia. Verdictul e că Ana Maria Cucu a decedat din pricina unei crize de astm. Criza s-a declanșat din pricina unui alergen, care poate să fi fost fumul de pe scenă sau chiar un parfum.
Astăzi, cotidianul Opinia, a lansat ipoteza că moartea tinerei s-a putut datora și intervenției tardive a echipajului de pe Ambulanță. Personalul de la punctul de prim-ajutor nu a ape¬lat la sprijinul Ambulanței, iar apelul la 112 a fost făcut de către un angajat al Poliției Locale. Surse din interiorul Spitalului Județean spun că apelul a fost făcut la aproximativ 27 de minute de la momentul în care fetei i s-a făcut rău, iar punctul de prim ajutor de pe platoul Dacia nu ar fi fost echipat corespunzător pentru un astfel de eveniment, adică fără defibrilator. Cu cît timpul se scurge și victima nu primește ajutor de specialitate șansele de supraviețuire se reduc considerabil.
Tânăra suferea de o formă gravă de astm. De aceea, criza i-a fost fatală.
Astăzi, corpul tinerei a fost ridicat de la Morga Spitalului Județean, iar mâine va avea loc înmormântarea la cimitirul de la in și cânepă din Parohia Gârlași.
Florin Zafiu;
Laurențiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ