RISC DE CREȘTERE A TARIFELOR LA GUNOI! CAMPIONI LA DEŞEURI, REPETENŢI LA COLECTARE SELECTIVĂ

0
69

Pentru protejarea mediului înconjurător, Uniunea Europeană a impus ţărilor membre diminuarea cantităţilor de deșeuri depuse la gropile de gunoi prin colectare selectivă şi reciclare. Statul român riscă sancţiuni care se concretizează printr-o serie de penalităţi. Iar penalităţile se vor reflecta în preţul pentru salubritate plătit de cetățeni. Singura soluție pentru atingerea țintei de colectare și reciclare a deșeurilor este responsabilizarea populației. La nivelul municipiului Buzău administraţia publică şi operatorul de salubritate au făcut eforturi prin implementarea proiectului “sacul galben”, înființarea staţiei de sortare a deşeurilor și a platformelor. Insuficient, în opinia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău.
Deocamdată, RER Buzău, operatorul de salubritate, nu a luat nicio decizie în privința majorării tarifelor. Încă nu se știe exact dacă se va aplica sau nu acciza la gunoi.
Investiții în mangementul deșeurilor s-au făcut și în județ. La Beceni și Cislău s-au amenajat stații de transfer care deservesc în total 14 comune. La Stâlpu și Costești s-au înființat servicii de salubrizare, iar la Rm. Sărat stație de transfer care deservește 7 comune din județul Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ