RISC DE INCENDIU, ÎN ORICE MOMENT

0
821

O nenorocire s-ar putea întâmpla în orice moment și în Spitalele din Buzău. Recent, Spitalul Orășănesc Nehoiu a fost prins pe picior greșit la controlul Specialiștilor Inspecției de Prevenire a incendiilor. În urma verificărilor, s-a constata că spitalul nu putea asigura conditiile de evacuare în caz de situatii de urgentă, căile de evacuare nu erau marcate cu indicatoare standardizate. În urma controalelor, inspectorii au acordat amenzi în valoare de aproape 7500 lei .
Potrivit unui raport emis de Ministerul Sănătății, privind controalele efectuate la unitățile sanitare din Buzău, pe anul 2020, în cadrul spitalului Orășănesc Nehoiu, au fost găsite cele mai multe neregului. Principalele deficienţe constatate de inspectorii de prevenire pe timpul controalelor executate la unităţile sanitare au fost nemarcarea cu indicatoare standardizate a căilor de evacuare sau lipsa iluminatului de securitate în secția ATI. Potrivit managerului unele neregului s-au rezolvat, altele nu.
La spitalului Orășănesc Nehoiu nu au mai fost făcute investiții de foarte mulți ani. Însă potrivit manager spitalului unitatea sanitară va intra în renovări în acest an, cu fonduri europene. Unitatea spitalicească va fi renovată cu aproape 2 milioane de euro.
La nivelul județului, în urma ultimului control în spitale din Buzău, a Specialiștilor Inspecției de Prevenire a incendiilor, au fost constatate 25 de neregului.
De comun acord cu managerii instituțiilor medicale, inspectorii au întocmit un plan de măsuri cu termene de realizare. Acestea vor fi verificate în cadrul controalelor din anul 2021.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ