RISCĂ SANCȚIUNI PENTRU NEREGULI

0
57

A devenit deja o tradiție ca, în județul Buzău, mai ales în mediul rural,  mai multe unități de învățământ să nu dețină autorizații sanitare de funcționare. Până la începutul anului școlar, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au identificat numeroase școli ce nu aveau autorizație sanitară de funcționare. Acestora li s-au transmis apoi teremene până la care situațiile semnalate să fie remediate. La o lună de la aceste verificări, situația nu s-a schimbat câtuși de puțin. La acest moment, unitățile școlare din localitățile Brătilești, Goidești, Brăiești, Bisoca, Sărulești, Valea Largă, Viperești, precum și din alte zone ale județului, continuă să se confrunte cu reale probleme la acest capitol.

Neregulile cu care se confruntă unitățile școlare și care au fost identificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică sunt aceleași an de an.

Încă de la începutul lunii august, reprezentanții DSP Buzău au trimis tuturor primăriilor adrese prin care erau înștiințate că trebuie să facă tot posibilul pentru a oferi condiții optime copiilor la început de an școlar. Problema este că unele dintre unitățile de învățământ sunt în proces de reabilitare, care poate dura destul de mult. În alte cazuri, primăriile sunt mult prea sărace pentru a putea efectua astfel de lucrări la școli și grădinițe.

Unele unități de învățământ aflate în vizorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au primit ca termen de remediere a deficiențelor fie până pe 1 noiembrie, fie până la 30 noiembrie. În cazul în care și atunci vor fi depistate același probleme, acestea riscă să fie amendate.

La finalul lunii august, o analiză a Inspectoratului Școlar Județean Buzău arăta că din totalul de 550 de unități școlare, peste 480 dețineau autorizații sanitare de funcționare, aceasta reprezentând 87%.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ