Românii sunt atașați sentimental de “DEEE-uri”

0
10

Studiu ECOTIC privind colectarea selectivă a deșeurilor electronice
În ceea ce privește nivelul de colectare al deșeurilor de echipamente electrice și electronice, România se plasează la mijlocul clasamentului european, au atras atenția reprezentanții organizației ECOTIC. Motivul ține de faptul că oamenii păstrează încă în locuințe aparate electrice defecte.
Potrivit unui studiu, un procent ridicat dintre cei intervievați au răspuns că au cel puțin un telefon mobil care nu mai funcționează dar cu toate acestea aleg să îl păstreze.
Probabil una dintre cele mai interesante întrebări în cadrul studiului a fost cea referitoare la motivul pentru care românii aleg să păstreze echipamentele electrice defecte. Răspunsul a fost la fel de surprinzător.
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. Operatorul gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice în numele a aproximativ 700 de producători și importatori afiliați.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ